Jag älskar att använda kycklinglårfilé istället för kycklingbröst. Lårfilen har en jämnare tjocklek och har mer fett och är därför lättare att lyckas med. Det började med at jag läste någonstans att det var bäst till asiatisk mat, och eftersom jag gör mycket av det så blev plötsligt lår min nya standard.
Snabbkyckling med vårlök och mandlar
- Tid: 10 min
- Personer: 2
- Svårighetsgrad: Enkel
- Ingredienser
- 360 g kycklinglårfilé
- 2 vårlökar
- 20 mandlar
- Rapsolja att steka i
- Salt & Peppar
- Instruktioner
- Värm en stekpanna (teflon eller tjockbottnad) som har tillhörande lock med rapsolja och ha i kycklinglår-filéerna när pannan är varm.
- Hacka mandlar och skiva vårlökarna. Lägg i pannan med kycklingen. Salta och peppra.
- När kycklingen börjar få en fin färg, dra ner värmen ordentligt. Sätt på locket i 3-6 minuter (beroende på fileernas storlek). Vänd/rör om halvvägs.
Har du lite tid är denna rätt perfekt att servera ovanpå en grönsallad som som har ringlat lite balsamvinäger på.
Har du mer tid så rekommenderar jag den här kålrotsgratängen med gratinerad jarlsbergost.
