Lammburgare är precis vad det låter som, en hamburgare av lammfärs. I Oktober slaktas höstlammen så det är nu man skall passa på att äta lamm om man vill ha riktigt gott lammkött.
Min lammburgare har massa gott på sig och kantas med två Oppsie-bröd. Det som är så bra med en hamburgare är att man kan kolla lite i kylen och se vad man har hemma. Så när du har testat receptet, experimentera gärna själv med dina favoriter.
Andra favoritingredienser till hamburgaren är:
* Bacon
* Avokado
* Senap
* Fetaost
* Aioli
* Gurka
* Ruccola
* Stekt ägg
* Picklad rödlök
* Coleslaw
Tips! Sätt en grillpinne genom burgaren när du monterat den, så håller den bättre ihop när du börjar skära.
Lammburgare med Hot sauce-mayo
- Tid: 10 + 25 min
- Portioner: 2
- Svårighetsgrad: Enkel+
- Ingredienser
- 300g lammfärs
- 4 msk Majonäs (recept-länk)
- 3 tsk Cholula Hot Sauce
- 1 Tomat
- 40 skivor ost, ex. Jarlsberg eller cheddar
- Babyspenat
- 1 tsk balsamvinäger
- smör till stekning
- 4 Oopsiebröd (se nedan)
- Oopsie-bröd
- 2 ägg
- 60 g Philadelphia orginal
- 1/2 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- Instruktioner
- Blanda lammfärsen med salt och peppar och forma två platta hamburgare. När man steker köttet så drar det ihop sig, så gör lammburgarna plattare än du önskar.
- Värm en stekpanna på hög värme och ha i smöret, stek hamburgarna 1-2 min på varje sida. Sänk värmen och ha i mer smör i pannan och balsamvinägern. Stek lammburgarna nu på lägre värme i 3-4 minuter till på varje sida.
- Låt köttet vila i 3-5 min. Montera hamburgarna med tillbehören och servera
- Oopsie-bröd
- Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen och lägg i två bunkar. Vispa vitorna vita och hårda med en nypa salt i en skål.
- Vispa ihop gulorna och Philadelphia-osten till en jämn smet i en annan skål.
- Tillsätt bakpulver och fiberhusk i gulorna/osten. Vänd sedan ner de hårda vitorna i smeten med en slickepott, rör om försiktigt.
- Använd slickepotten och klicka ut 4 rundlar med bakplåtspapper. Strö sesamfrö på två av bröden. Sätt in i ugnen cirka 20-25 minuter tills bröden är gyllene.