Man tager vad man haver och den här gången blev det till en korvlåda! Eftersom julen är i analkan hade jag både julens gräddost och brysselkål hemma.

Jag har en stark tro på att genvägen till att äta bra är att klara vardagsmiddagen. Därför är det viktigt om att ha ett par snabba vardagsmiddagar som man kan slänga ihop, men som fortfarande är goda såklart så det inte är “första och sista gången” man gör de.

Tips! Korvlåda är perfekt för matlådor och singelhushåll då en låda kan göras både stor och liten. Receptet baserar sig på en person, så det är bara att duplicera upp receptet efter hur många ni är.

Julig Korvlåda

  • Tid: 20 min
  • Person: 1
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 1 kryddig korv 70-80g, med hög kötthalt (jag använde Currywurst)
  • 50g Brysselkål
  • 40 g Champion
  • 40 g cocatailtomat
  • 25 g färsk spenat
  • 1/2 dl grädde
  • 25 g riven mozarella
  • 25 g riven gräddost 38%
  • Sojasås
  • Salt & Peppar
  • Färsk basilika
  • smör att steka i
  1. Instruktioner
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Smält smör i en panna på medelhög värme. Skiva korven och ha i pannan, låt kryddorna i korven blanda sig med smöret.
  4. Dela brysselkålen på längden och ta bort den hårda botten. Dela de små tomaterna i fyra delar och det samma med championen och ha i med korven. Salta och peppra.
  5. När tomaten börjat mjukna har du i spenaten, basilikan och häller över grädden.
  6. Blanda runt ordentligt och smaka av med sojasås efter smak. Låt det koka ihop i en minut.
  7. Ha över allt i en ugnssäker form och strö över den rivna osten (gräddost först, mozzarella på toppen för finast yta). Grädda mitt i ugnen tills osten har fått färg, cirka 8-10 minuter. Ät och njut.