Något jag kan sakna väldigt mycket är wraps och mjuk taco. Samtidigt saknar jag inte att känna min svullen och äta mat som triggar att man äter för mycket. Med salladswraps får du allt det goda innehållet utan att det blir en kolhydratbomb.

Obs: I receptet har jag med jordnötter (som saknas på bilderna), för jag upptäckte att det saknades den där sista touchen efter jag hade tagit bilderna. =D Så kan det gå.

Ingefärskyckling i salladswraps

  • Tid: 15 min
  • Portioner: 3-4
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 1 Hjärtsallad, 12 blad
  • 600 g kyckling
  • 12 g minced garlic (burk)
  • 15 g finriven ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 msk light soya sauce
  • limesaft från 1/4 lime
  • 150 g tomat
  • Lime
  • Salta jordnötter, grovhackade
  1. Instruktioner
  2. Värm rapsolja, vitlök och finriven ingefära i en stor panna. Stek på hög värme.
  3. Ta ner värmen när kycklingen fått yta och strö över chilipulver, ingefärspulver och soyasås.
  4. Tärna tomat och grovhacka salta jordnötter.
  5. Lägg upp kycklingen och tomaten i salladsbladen. Pressa över lime, strö jordnötter och gärna lite sesamfrön.