Den här pyttipannan är en perfekt nyårs-lunch som tar kort tid att laga på en dag i året som du har mycket att göra. Du får också använt upp massa julmatsrester, så då blir också kylskåpet lite rensat till det nya året. När man inte äter kolhydrater blir pytten såklart inte potatisbaserad, men blir istället lite mer spännande!

Pyttipanna är snabb och enkel husmanskost som de flesta gillar och har sitt ursprung i att man tar vara på rester. På det sättet kan man ju säga att pyttipanna är Sveriges svar på Pizza =D

Tips! Preppa (skiva och hacka) alla ingredienser innan du sätter igång och steker, så är det lättare att få riktig stektid på allt och du kan jobba med högre värme, som ger fin och smakrik yta på dina grönsaker.

Julmats-Pyttipanna med Hasselnötssmör

  • Tid: 20 min
  • Personer: 2
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 300g tärnad julskinka
  • 1 mellanstor gul lök
  • 50 g smör
  • 120 g brysselkål (blanda gärna grön och lila)
  • 100g spetskål
  • 50 g röd paprika
  • 30 g hasselnøtter
  • 1 cm finhackad ingefära
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • Gräslök
  • Salt & Peppar
  • Finriven Parmesan till servering
  1. Instruktioner
  2. Hitta fram en stor stekpanna och stek på ganska hög värme hela tiden (du vill att maten ska bli stekt, inte kokt). Allt går i samma panna.
  3. Finstrimla löken och stek mjuk med hälften av smöret. Ha i vitlöken och ingefäran.
  4. Dela brysselkålen på längden och ta bort den hårda botten. Stek brysselkålen i ett par minuter tillsammans med löken tills den har fått fin färg. Ha sedan i paprikan och den tärnade julskinkan.
  5. Gör ett litet “hål” i mitten av ingredienserna och lägg i resten av smöret. Finhacka hasselnötterna och blanda ihop med smöret och rör sedan ut med övriga ingredienser.
  6. Finstrimla spetskålen, den här ska inte ha mer än 1-2 minuter i pannan så här får man jobba fort.
  7. Avsluta med att salta och peppra och klipp i 3-4 cm med gräslök.
  8. Ställa fram finriven parmesan på bordet som du själv kan toppa din rätt med.