Jag har hittat en ny husmanskost-favorit som går snabbt att tillaga, men där man behöver vara ganska uppmärksam på komponenterna så att ingenting blir överkokt, bränt eller vattnigt.

Torsk är känsligt, 30 sekunder för mycket och den kan plötsligt bli hård. Du behöver stå och titta på fisken och se när det börjar skiva sig, då måste den av värmen. Jag gillar att använda en stekpanna med lock och så fort fisken har fått färg så lägger jag lock på tills fisken är klar. Detta går olika fort beroende på storlek/tjocklek på bitarna så det är bara att öva.

Tips! Eftersom jag har en LCHF-livssstil äter inte jag potatis och då tycker jag man behöver 180-200 g torsk för att bli mätt.

Torskfilé med hackat ägg i smält smör

  • Tid: 15 min
  • Portioner: 2
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 360-400 g torskfilé
  • 2 ägg
  • 70 g smör
  • 200 g färsk spenat
  • 1 msk kokande vatten
  • Smör att steka i
  • Persilja
  • Salt & Peppar
  1. Instruktioner
  2. Koka äggen, 8-9 minuter för medelstora ägg som läggs i kokande vatten. Kyl av i rinnande kallt vatten och skala.
  3. När äggen kokar kan du börja med fisken. Värm en stekpanna til medelhög värme och ha i en klick smör. Stek fisken försiktigt, kom ihåg salt och peppar. När den fått färg sänker du värmen. Jag gillar att arbeta med ett lock för att få den genomstekt på lite lägre värme. När fisken skivar sig när man rör vid den så är den färdig.
  4. Smält smöret och ha i en msk vatten, vattnet dunstar istället för att smöret bränner. Hacka ägget och rör försiktigt ihop med smöret.
  5. Lägg fisken på tallrikar och dela upp äggasmöret. (Bara häll det över fisken)
  6. Stek spenat i 1-2 minuter i den smöriga pannan, kom ihåg att krydda med salt & peppar. Lägg upp tillsammans med fisken.
  7. Toppa med grovhackad persilja.

Variera gärna grönsakerna du serverar till. En annan favorit är gröna bönor (80 g per portion).