Zucchinispagetti är för dig som älskar det italienska köket och kan sakna den där pastaskålen. (Jag gör inte helt det eftersom pasta alltid fick min mage att kännas uppblåst och jag blev alltid dödsmätt och sen trött.) Men Zucchinispagetti är gott och kan varieras i mängder.
Eftersom jag oftast bara lagar mat till mig själv så gör jag ganska mycket “enkel mat”. Det kanske ser lite nytt ut för att det inte är den klassiska beige pastan som strålar från tallriken, men den här rätten går minst lika lätt att laga som en bolognese!
Zucchinipasta med köttbullar i tomatsås
- Tid: 25 min
- Personer: 2
- Svårighetsgrad: Enkel
- Ingredienser
- 300 g köttbullar av nötfärs
- 1/2 liten gul lök
- 150 g krossad tomat
- 1 tsk Provencal-krydda
- 1 krm Lökpulver
- 250 g Zucchini
- Riven Parmesanost
- Smör & Rapsolja
- Salt & Peppar
- Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Finhacka löken och stek mjuk i rapsolja. Häll på krossad tomat och krydda med provecalkrydda och lökpulver, låt småputtra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Rulla köttbullarna (krydda färsen med salt & peppar). I min affär finns det färska färdigrullade utan tillsatser som jag använder.
- Om du vill kan du ge de lite yta i en stekpanna först. Annars lägger du tomatsåsen i en form och köttbullarna uppe i tomatsåsen.
- Ugnsstek köttbullarna i cirka 10 minuter.
- Gör spagetti-zucchinin med en Spiralizer. Lägg i kokande vatten med salt och koka i 2 min.
- Värm en stekpanna och ha i en klick smör. Stek i 2 min.
- Servera med riven parmesanost.