Just nu är det högsäsong för Zucchini (squash) och vad är bättre än att sesongsbaserat? Det är ju både billigt och hållbart! Min plättar, eller biffar, skiljer sig från många recept genom att huvudingredienser verkligen är zucchini och inte har massor ägg och vetemjöl i sig.

Mina Zucchiniplättar smakar helt fantastiskt (jag är besatt) och skulle nästan säga att de är beroendeframkallande. Jag älskar att de är äggfria, då ägg har en tendens att ge en bismak.

Tips! Dessa går väldigt bra att ha i kylskåpet några dagar och passar perfekt i matlådor.

Zucchiniplättar med Fetaost (äggfria)

  • Tid: 20 min
  • Styck: 10
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 2 zucchini /squash
  • 1 finstrimlad salladslök
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 75 g fetaost
  • 2-3 msk vispgrädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • Peppar
  • Smör (att steka i)
  1. Instruktioner
  2. Riv Zucchinin på den grovaste delen av rivjärnet. Lägg det rivna i et durkslag och salta lätt. Efter 15 minuter kan du krama ur all vätska ur den rivna zucchinin (detta är viktigt att du gör ordentligt).
  3. Blanda zucchinin, den finstrimlad salladslöken och gräslök. Strö över fiberhusk och mandelmjöl. Blanda med vispgrädden.Peppra!
  4. Smula ner fetaosten fint och jobba ihop till en «deg».
  5. Forma plättar (detta är lättare om du tar lite vatten på händerna), cirka 10 stycken.
  6. Stek i smör på hög värme först för en fin yta. Sänk värmen och stek tills de är genomstekta och osten är helt smält. (Jag bruker använda lock i några minuter).

Print Friendly, PDF & Email