Det är lätt att göra sin egen tacokrydda och mycket sundare! Det bästa med hemmagjord är att du slipper det dolda sockret och alla onödiga tillsatser. Personligen tycker jag också att krydda man köper är alldeles för salt, maten smakar ju nästan inget annat.
Om du älskar taco så är det bara att göra dubbel eller trippel sats. I en glasburk med lufttätt lock håller sig kryddblandningen i en evighet! Egen krydda är bästa utgångspunkten för envar tacorätt, inte bara fredagstacon ;).
Tips! Det är inte någon vits att använda chilipulver i tacokrydda, den är redan en blandning av spiskummin, lök, salt och är inte speciellt stark.
Tacokrydda
- Tid: 2 min
- Portioner: 1 sats
- Svårighetsgrad: Enkel+
- Ingredienser
- 1 1/2 msk korianderfrö (rostad & krossad)
- 5 msk finmald spiskummin
- 3 msk rökt paprikapulver
- 1 1/2 msk lökpulver
- 2 tsk salt
- 1-2 tsk cayennepeppar (styrka)
- nypa oregano
- Instruktioner
- Rosta korianderfrö i en torr stekpanna på hög värme tills de börjar dofta kryddigt. Skaka om/rör i pannan så det inte bränner. Stöt fröna i en mortel. (Du kan använda finmald koriander om du inte har en mortel, men det blir ännu godare om du följer receptet).
- Blanda ihop alla kryddor. Förvara i en lufttät box eller glasburk i skafferiet. Använd ca 2 msk kryddblandning till 400-500 g köttfärs.