Vitkålsmos med Pesto, eller kanske vi ska kalla det “Pestomos”, blev till när jag nyligen hade gjort för mycket pesto. Då provade jag att ha pesto i allt – det här var nog vinnaren av de experimenten.

Vitkålsmos med pesto är busenkelt att göra och blev med en gång en del av den vardagliga matlagningen.

Vitkålsmos tycker jag är det absolut bästa mos-substitutet för den som är van vid potatis. Det är smakfullt och gott och får en fin konsistens. Jag är också stort fan av broccoli-mos (recept här).

Tips! Blanda ut peston med vitkålen innan du mixar så blandar det sig bäst. Kom ihåg att läsa bak på pestoburken om du köper färdig; de ska vara <0.5g kolhydrater och gjort på olivolja, inte solrosolja.

Vitkålsmos med Pesto / Pestomos

  • Tid: 15 min
  • Personer: 4
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 700 vitkål
  • 80 g grön pesto, färdig eller egen
  • salt
  • Eventuellt: Färsk basilika till servering.
  1. Instruktioner
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten (1/2 msk per liter).
  3. Strimla vitkålen och koka i 12 minuter. Häll av i ett durkslag.
  4. Blanda vitkålen med pesto i en bunke. Stavmixa ihop det till ett mos. Klart!
  5. Toppa gärna med lite hackad basilika.
Print Friendly, PDF & Email