Rotselleri-fries är mitt “go to”-tillbehör till en hamburgertallrik eller klassisk New York Strip Steak. Fries av rotselleri är de godaste Keto-fritsen entligt min åsikt och känns inte som substitut.
Rotselleri är en av de bättre rotfrukterna i förhållande till mängd kolhydrater, ca 5 per 100g (men detta varierar beroende på var de produceras så läs på förpackningen om du kan). Jag beräknar en portion till 150 g – vilket jag tycker blir en överkomlig mängd, om man serverar med en god bit protein och en fet sås – gärna smör/majonnäs-baserad och inte grädde då det adderar kolhydrater.
Tips! Tillagningstid varier lite efter hur tjocka stavar du skär, passa på att inte överkoka.
Rotselleri-fries à la LCHF
- Tid: 20 min
- Portioner: 4
- Svårighetsgrad: Enkel+
- Ingredienser
- 600 g Rotselleri
- Olivolja
- Flingsalt
- Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader varmluft och skär upp rotsellerin i ca 1,5 cm tjocka stavar.
- Förkoka fritesen i saltat vatten i < 1 min. Häll av och torka stavarna torra.
- Blanda runt stavarna med olivolja i en bunke och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Salta.
- Ugnsstek i ca 10-15 min. Jag brukar köra på med lite grill på slutet av tiden för att få perfekt stekyta.