Rotselleri-fries är mitt “go to”-tillbehör till en hamburgertallrik eller klassisk New York Strip Steak. Fries av rotselleri är de godaste Keto-fritsen entligt min åsikt och känns inte som substitut.

Rotselleri är en av de bättre rotfrukterna i förhållande till mängd kolhydrater, ca 5 per 100g (men detta varierar beroende på var de produceras så läs på förpackningen om du kan). Jag beräknar en portion till 150 g – vilket jag tycker blir en överkomlig mängd, om man serverar med en god bit protein och en fet sås – gärna smör/majonnäs-baserad och inte grädde då det adderar kolhydrater.

Tips! Tillagningstid varier lite efter hur tjocka stavar du skär, passa på att inte överkoka.

Rotselleri-fries à la LCHF

  • Tid: 20 min
  • Portioner: 4
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 600 g Rotselleri
  • Olivolja
  • Flingsalt
  1. Instruktioner
  2. Värm ugnen till 225 grader varmluft och skär upp rotsellerin i ca 1,5 cm tjocka stavar.
  3. Förkoka fritesen i saltat vatten i < 1 min. Häll av och torka stavarna torra.
  4. Blanda runt stavarna med olivolja i en bunke och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Salta.
  5. Ugnsstek i ca 10-15 min. Jag brukar köra på med lite grill på slutet av tiden för att få perfekt stekyta.
Print Friendly, PDF & Email