Jag fick upp ögonen för Momofuku nyligen när jag var i New York. Eller det är inte helt sant, jag har gillat Momofuku sedan jag såg “Ugly delicious” på Netflix första gången. Momofuku-restaurangerna drivs av David Chang från TV-serien och serverar Asian-American fusion.
För David Chang handlar allt om smaker och det är mycket vitlök och chili. Detta receptet är lite unikt, för det är en av David Chang´s egna favoritrecept, men innehåller verken chili eller vitlök.
Det är ett tillbehör som passar till det mesta av asiatisk mat och olika kötträtter, eller på ett asiatisk tapasbord (så serverade jag det).
Tips! Ännu bättre dagen efter, och ännu änuu bättre efter ett par dagar till.
Momofuku’s Ingefär-vårlöks-sås
- Tid: 5 min
- Personer: 4-6
- Svårighetsgrad:Enkel
- Ingredienser
- 3 dl tunt skivad vårlök
- 4 msk finriven färsk ingefära (eller paste)
- 1/2 dl smaklös olja
- 1 tsk ljus sojasås
- 1 tsk sherryvinäger
- 1/2 tsk salt
- Instruktioner
- Finriv ingefäran, den ska likna en paste så mycket som möjligt. Se till att få med den färska saften från ingefäran.
- Skär vårlöken diagonalt i tunna skivor och blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
- Smaka av med mer salt om det behövs.
- Låt stå i minst 30 minuter innan servering.