Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är mätande, sund och god. Allt man vill ha i ett tillbehör. Jag gör den här i många olika varianter men den här är en enkel variant med ingredienser de allra flesta har hemma.

Salladen går utmärkt att förvara et par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).

Det går bra att använda vanligt socker om du äter det. Då är det 1 msk som gäller.

Serveringsförslag:
Salladen passar himla bra med korv. Välj en med hög kötthalt, t.e.x en riktig bratwurst. Bräck upp korven i stekpannan eller varför inte servera med årets korv från grillen!

Krämig broccolisallad med vårlök och vitkål

  • Tid: 10 min
  • Portioner: 3-4
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 300 g Broccoli
  • 100 g finstrimlad vitkål
  • 2 små salladslökar
  • finhackad gräslök
  • 100g äkta majonäs
  • 50 g creme fraîche
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • limesaft från 1/4 lime
  • 1/2 msk sukrin gold (kan skippas)
  • Salt & Peppar
  • Solrosfrön
  1. Instruktioner
  2. Blanda majonäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.
  3. Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen.
  4. Skiva salladslöken tunt och finhacka gräslöken.
  5. Blanda grönsaker och örterna med dressingen.
  6. Garnera med solrosfrön vid servering.