Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är mätande, sund och god. Allt man vill ha i ett tillbehör. Jag gör den här i många olika varianter men den här är en enkel variant med ingredienser de allra flesta har hemma.
Salladen går utmärkt att förvara et par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).
Det går bra att använda vanligt socker om du äter det. Då är det 1 msk som gäller.
Serveringsförslag:
Salladen passar himla bra med korv. Välj en med hög kötthalt, t.e.x en riktig bratwurst. Bräck upp korven i stekpannan eller varför inte servera med årets korv från grillen!
Krämig broccolisallad med vårlök och vitkål
- Tid: 10 min
- Portioner: 3-4
- Svårighetsgrad: Enkel
- Ingredienser
- 300 g Broccoli
- 100 g finstrimlad vitkål
- 2 små salladslökar
- finhackad gräslök
- 100g äkta majonäs
- 50 g creme fraîche
- 1 msk rödvinsvinäger
- limesaft från 1/4 lime
- 1/2 msk sukrin gold (kan skippas)
- Salt & Peppar
- Solrosfrön
- Instruktioner
- Blanda majonäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.
- Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen.
- Skiva salladslöken tunt och finhacka gräslöken.
- Blanda grönsaker och örterna med dressingen.
- Garnera med solrosfrön vid servering.