Något av det första man märker när man lägger om sin kost till LCHF är att snacks är ganska mycket mer begränsat när man inte lever i kolhydrats-land, detta är såklart på både gott och ont. Men ibland så vill man ju ha det där lite salta och goda. Jag väljer ofta att köpa hem baconsnacks (svålar), men det blir ju fort lite ensidigt. Så min “go-to” annars är grönkålschips!

Man kan gärna variera chipsen lite; prova mortlade chili-flakes, peppar och vinäger eller finriven parmesan!

Tips! Jag tycker det är enklast att använda en sprayflaska till olivoljan för att få oljan jämt fördelad.

Grönkålschips

  • Tid: 3 + 15 min
  • Personer: 2
  • Svårighetsgrad:Enkel
  • Ingredienser
  • 150 g grönkål
  • Olivolja
  • Flingsalt
  1. Instruktioner
  2. Förvärm ugnen till 170 grader.
  3. Skär/riv grönkålsbladen i passande chipsbitar (inte för små). Häll över lite olivolja och blanda runt.
  4. Lägg ut på bakplåtspapper på en plåt, fördela grönkålen och strö över flingsalt (som du krossar mellan fingrarna medan du strör).
  5. Stek i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Lägg upp och servera!
Print Friendly, PDF & Email