Falsk potatissallad är en populär rätt bland de som äter lågkolhydratkost. Det är i grund en zucchinisallad och jag säger inte att zucchini plötsligt smakar potatis, men går att ersätta helt perfekt på tallriken till alla de rätter där du annars skulle använt potatissallad.

Jag tycker det finns flera bra recept hos både 56 kilo och Diet doctor. Här kommer mitt take på falsk potatissallad, som ska sägas är inspirerad av ovanstående duktiga receptkreatörer!

Något som skiljer min är att jag har väldigt fintärnad gurka i min för jag gillar krispigheten. Jag har också i finhackad inlagda Serrano peppers/spicy feferoni, som ger ett lite punch och purjolöken är utbytt med vårlök (bättre för känsliga magar som min).


1 portion är 5 kolhydrater och passar utmärkt att äta också när man äter strikt tillsammans med kött eller fågel.
Hoppas du gillar! Om du provar att laga och postar på Instagram, tagga mig gärna på @ketolivet.

Tips! Du kan byta ut gräddfilen med creme fraiche om du önskar att göra röran fetare.

Falsk potatissallad á la LCHF

  • Tid: 20 min
  • Portioner: 2 personer
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 200 g zucchini
  • Olivolja att steka i
  • Salt
  • 100 g gurka
  • 10 g vårlök (det gröna)
  • 4 cm (kruka) gräslök
  • 30 g spicy feferoni/serrano peppers
  • 20 g majonnäs
  • 60 g gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap
  1. Instruktioner
  2. Tärna zucchinin och salta. Låt ligga i 5 min och badda sedan av salt och vatten med hushållspapper. Stek upp i olivolja och lägg kallt (har du bråttom funkar 5 min i frysen på en skärbräda).
  3. Finhacka gurka i riktig små kuber. Finhacka peppers och gräslök. Snitta vårlöken tunt och diagonalt.(Se bild nederst i receptet).
  4. Rör ihop majonnäs, gräddfil, dijonsenap och blanda sedan i alla grönsaker och kryddor.
  5. Låt stå kallt i 20 min innan servering. Klart!

Print Friendly, PDF & Email