Uppdatering: Receptet blev ändrat 28 juli 2021.
Falsk potatissallad är en populär rätt bland de som äter lågkolhydratkost. Det är i grund en zucchinisallad och jag säger inte att zucchini plötsligt smakar potatis, men går att ersätta helt perfekt på tallriken till alla de rätter där du annars skulle använt potatissallad.
Det här är en ganska stor sats, men det går utmärkt att förvara i en matlåda i kylen med tätt lock så det är bara att köra på!
1 stor sats (receptet) ger ca 25 kolhydrater så det är under 5g per portion. Den falska potatissalladen passar därför perfekt också när man äter strikt. Jag skulle också vilja rekommendera det här till matlådan eller massäcken då den håller bra och kan kombineras med ungefär vilket protein som helst.
För mer inspiration och recept (publicerar mest där), se till att hänga med på Instagram: https://www.instagram.com/ketolivet/
Tips! Du kan byta ut gräddfilen med creme fraiche om du önskar att göra röran fetare.
Falsk potatissallad á la LCHF
- Tid: 20 min + avsvalningstid
- Portioner: Stor sats
- Svårighetsgrad: Enkel+
- Ingredienser
- 2 zucchini (squash)
- 15 cm hackad purjolök
- Smör att steka i
- 2 tsk dijonsenap
- 0.5 dl majonnäs
- 2 dl gräddfil
- 2-3 msk grovhackad kapris i lag
- 20 g majonnäs
- Färsk eller färskfrusen dill efter smak
- Salt & Peppar
- Instruktioner
- – Skala och tärna zucchinin i 2×2 cm kuber (eller något mindre) och hacka purjolöken. Värm upp en stor stekpanna med smör och stek allt på hög värme i 2-3 minuter. Låt svalna HELT i kylskåp eller frys (annars smälter röran). Salta och peppra.
- Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och rör ner den avsvalande zucchinin. Servera till något gott kött, korv eller grillat.
- Rör ihop majonnäs, gräddfil, dijonsenap och blanda sedan i alla grönsaker och kryddor.
- Låt stå kallt i 20 min innan servering. Klart!