Råvaror

Vilka råvaror behöver man ha hemma egentligen för att kunna laga mat från grunden varje dag? Lite allt möjligt efter smak och behag är väll svaret. Här är en lista på varor som jag brukar köpa hem.

Jag har alltid alltid alltid ägg, grädde, smör, rapsolja, oliver, kyckling, vitkål, zucchini, broccoli, mandelmjöl, yoghurt och valnötter hemma. Har man det så har man alltid frukost, lunch och middag på bordet.

Skafferiet:
Fettreducerat mandelmjöl
– Mandelmjöl
– Kokosmjöl
– Fiberhusk
– Solroskärnor
– Pumpafrön
– Linfrön
– Chiafrön
– Skalade sesamfrön
– Bakpulver/bikarbonat
– Hönsbuljong
– Soja
– Mandlar
– Valnötter
– Paranötter

Fett & Såser:
– Olivolja
– Smör
– Kokosfett/olja extra virgin
– Vinäger (vit, röd, balsam)
– Fisksås
– Dijonsenap
– Majonäs/Aioli
– Bearnaise

Proteiner:
– Kött, alla sorter
– Fisk, alla sorter
– Kallrökt lax
– Skaldjur
– Ägg
– Kyckling/and
– Bacon
– Pålägg/Spekemat

Ost & Mejerier:
– Vispgrädde 40%
– Creme fraiche
– Fet Yoghurt >10%
– Gul ost (ex. Jarlsberg)
– Hård ost (ex. Parmesan)
– Färskost (ex. Philadelphia)
– Mozzarella

Grönsaker:
– Avokado
– Oliver
– Vitkål
– Vårlök
– Broccoli
– Gurka
– Zucchini
– Aubergine
– Sparris
– Vaxbönor
– Spenat
– Vitkål
– Blomkål
– Brysselkål
– Sallad
– Gurka
– Ingefära
– Vitlök
– Citron
– Lime
– Jordgubbar
– Hallon

Se också till att ha ett fullt kryddskåp, inte bara salt och peppar ;)