Inköpslista

Vilka råvaror behöver man ha hemma egentligen för att kunna laga mat från grunden varje dag? Lite allt möjligt efter smak och behag är väll svaret. Här är en lista på varor som jag brukar köpa hem.
Jag har alltid alltid alltid ägg, vispgrädde, smör, olivolja, oliver, kyckling, vitkål, zucchini, broccoli, mandelmjöl, osötad mandeldryck, lufttorkad skinka, ost och valnötter hemma. Har man det så har man alltid frukost, lunch och middag på bordet.

Fett & Såser:
– Olivolja
– Smör
– Talg
– Avokado-olja
– Kokosfett/olja extra virgin
– Vinäger (vit, röd, sherry, balsam m. låg kolhydrat)
– Fisksås
– Tamari Sojasås
– Majonnäs /Aioli
– Bearnaise
– Hollandaise
– Dijonsenap
– Ajvar

Proteiner:
– Kött, alla sorter
– Fisk, alla sorter
– Kallrökt lax
– Skaldjur
– Ägg
– Kyckling/and
– Bacon
– Pålägg/Spekemat
– Korv m. lite kolhydrater (ex Chorizo)
– Salami

Ost & Mejerier:
– Vispgrädde 40%
– Creme fraiche
– Fet Yoghurt >10%
– Gul ost (ex. Jarlsberg)
– Hård ost (ex. Parmesan)
– Färskost (ex. Philadelphia)
– Mozzarella

Grönsaker:
– Avokado
– Oliver
– Vitkål
– Vårlök
– Broccoli
– Gurka
– Zucchini
– Aubergine
– Sparris
– Vaxbönor
– Spenat
– Vitkål
– Blomkål
– Brysselkål
– Sallad
– Gurka
– Småtomater
– Ingefära
– Vitlök
– Citron
– Lime
– Hallon

Skafferiet:
Fettreducerat mandelmjöl
– Mandelmjöl
– Sesammjöl
– Fiberhusk
– Pofiber
– Solroskärnor
– Pumpafrön
– Linfrön
– Chiafrön
– Skalade sesamfrön
– Shiratakinudlar (ex Root pasta)
– Bakpulver/bikarbonat
– Fond Kyckling & Oxe/Kalv
– Mandlar, Valnötter, Paranötter, Hasselnötter
– 86% fin Choklad
– Kakao
– Sukrin gold & Melis (sötningsmedel erythritol)

Se också till att ha ett fullt kryddskåp, inte bara salt och peppar ;)