Ett jättegott och lättlagat recept på torsk i ugn med en krämig sås med dill, tomat, citron, vitlök och dijonsenap. I formen är det också gul lök som ger god smak till fisken och även rotselleri.

Det är många som har som mål att äta mer fisk, mig inkluderat. Därför är det bra att ha några lättillgängliga recept i bakfickan, för dagar då inspirationen tryter (och man inte orkar äta pannstekt fisk en gång till…).

Tips!: Önskar du mer grönsaker föreslå att serverar rätten med ångade sparris, som är i sesong just nu.

Ugnsbakad torsk i krämig dill- och tomatsås

  • Tid: 5+30 min
  • Person: 2
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 400g torskfilé (eller annan vit fisk)
  • 150 g rotselleri
  • 1 liten lök
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk fiskfond (touch of taste)
  • 0.5 dl vatten
  • 100 g krossad tomat
  • Saften från 1/2 citron
  • 1 tsk vitlökspaste (eller 1 stor klyfta)
  • 2 tsk dijonsenap
  • Dill
  • chiliflakes
  • Nypa Flingsalt
  1. Instruktioner
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela upp fisken i 6-8 lika stora bitar och plassera i en ugnssäker form.
  4. Skala rotsellerien och gör kuber och skala löken och skär i båtar. Fyll upp med grönsakerna bredvid fisken.
  5. Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll över fisken och grönsakerna. Smaka av med tillräckligt med salt (både grädde och torsken behöver det).
  6. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter. Bon apetit!

Print Friendly, PDF & Email