Så mitt mål var att göra Hamburgerbröd som var Keto, smakade bröd, inte smakade sött eller ägg och som heller inte hade några nötter i sig. Helt enkelt ett all round Hamburgerbröd som de flesta både kan gilla och kan äta.

Det är riven Mozzarella i mitt recept, då jag tycker att osten gör brödet saftigare. Det hade säkert gått att smälta mozzarella först som i en Fathead, men jag blev osäker på hur bra bakpulvret skulle fungera då så jag bara blandade i osten på slutet innan jag formade bröden.
Jag har i ägg, men vara äggvitan, det gör att det håller ihop bra utan att man får den där äggsmaken.

Om Fettreducerat mjöl

Mjölet jag har i för extra “brödighet” är ett fettreducerat Sesammjöl med väldigt lite smak av sesam. Det går t.ex. att köpa på bodystore för 49kr och går att använda i allt möjligt, som pizzabotten.
Jag använder också ofta ett annat mjöl ibland: Fettreducerat Mandelmjöl från samma märke. Jag tycker nämligen att det vanliga mandelmjölet kan ge en för stark mandelsmak och sötma. Det är ganska dyrt 149kr för 400 g (alltså en del större påse), men jag älskar det och det används ju i så små mängder.

Tips! Bröden går såklart att ha till vilken sorts Hamburgare som helst, men idag blev det torsk!

Torskburgare med LCHF Hamburgerbröd och dillsås

  • Tid: 30 min
  • Personer: 2
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Ingredienser
  • Äggvita från 2 stora ägg (ca 80g)
  • 1 dl Pofiber
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk Sesammjöl (Fettreducerat)
  • 50 g riven Mozzarella
  • 1,2 dl kokande vatten
  • Rostade Sesamfrön
  • TORSKBURGARE MED PEPPARROT
  • 300 g torsk
  • 20 g purjolök eller salladslök
  • 2 tsk pepparrotspasta (tub)
  • salt & peppar
  • DILLSÅS
  • 60 g créme fraiche (eller gräddfil)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk vitlökspuré (eller finhackad, jag har färdig “minced” i kylskåpet)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk+ finhackad dill
  • TILL SERVERING
  • 60 g Tomat
  • 20 g Ruccula
  1. Instruktioner
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet utom sesamfrön (det ska på toppen). Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.
  4. Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. Strö torrostade sesamfrön på bröden och baka i ugnen i 20 minuter. Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga.
  5. När brödet är i ugnen börjar du på det andra. Finhacka torsken, den ska vara kall, och rör ihop med kryddorna. Forma en hård/tät platt burgare i önskad storlek. Stek direkt i smör på medelvärme tills klar, ca 2 min på varje sida.
  6. Dillsåsen är enkel. Finhacka dillen och pressa citron. Blanda ihop allt och låt gotta ihop sig i 10 min.
  7. Hamburgerbröden mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.
  8. Montera ihop hamburgaren med dillsås, ruccola och skivad tomat.
Print Friendly, PDF & Email