Detta är en Kyckling & Nudel-wok med massa smak av sesam (som jag älskar). Jag lagar ofta wokar (eller “stir fry” om du vill) till middag i vardagarna. Det viktiga är att det går fort, är mättande utan att det går på bekostning av att det är riktigt gott.
En stir fry görs ofta i en wokpanna, men oavsett panna så ska du jobba på hög värme och tänka igenom lite i vilken ordning du lägger i ingredienserna. Grönsakerna ska vara crunchy. Ska du göra till många kan det vara en idé att göra det i omgångar i pannan, annars bli det mer kokat än stekt.
Tips! Kolhydratfria nudlar finns att köpa på nätet, men också hos många små sportbutiker som säljer supplement. Sök på shirataki-nudlar eller konjaks-nudlar.
Sesam Kyckling & Nudel-wok
- Tid: 15 min
- Personer: 2
- Svårighetsgrad: Enkel
- Ingredienser
- 2 stora kycklingfiléer
- Smaklös olja, t.ex. kokosolja
- 2 paket shirataki-nudlar (eks. rootpasta)
- 200 g broccoli
- 4 vårlök
- 8 gröna sparris
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk malen ingefära
- 1/2 tsk lökpulver
- 1 tsk chiliflak
- Några stänk fisksås
- 1 msk sojasås
- 2 tsk sherryvinäger
- Grovt havssalt och nymalen peppar
- Frystorkad koriander
- Sesamolja efter smak
- Limesaft
- Rostade sesamfrön
- Instruktioner
- Värm upp en panna till hög värme och ha i oljan. Preppa alla grönsaker och skär kycklingen i mindre bitar eller strimlor.
- Börja med att steka upp kycklingen, stek den bara nästan färdig och ta ur pannan och lägg åt sidan.
- Lägg broccoli, finstrimlad vårlök och finhackad vitlök, woka i någon minut. Ha i nästan alla kryddor: salt, peppar, malen ingefära, lökpulver, chiliflak, fisksås, sojasås och sherryvinäger. När kryddorna bli varma kommer de släppa ut mer smak.
- Skölj shiratakinudlarna och klipp upp i lite mindre bitar. Ha i pannan och stek på högsta värme tillsammans med grönsakerna och kryddorna. Slå eventuelt på lite vatten om det blir för tort. Ha över den frystorkade finhackade koriandern.
- Lägg i kycklingen och sparris i bitar. Stek i 1 minut. Ta av värmen och pressa över limesaft och smaka av med sesamolja. Servera med rostade sesamfrön.