Detta är en Kyckling & Nudel-wok med massa smak av sesam (som jag älskar). Jag lagar ofta wokar (eller “stir fry” om du vill) till middag i vardagarna. Det viktiga är att det går fort, är mättande utan att det går på bekostning av att det är riktigt gott.

En stir fry görs ofta i en wokpanna, men oavsett panna så ska du jobba på hög värme och tänka igenom lite i vilken ordning du lägger i ingredienserna. Grönsakerna ska vara crunchy. Ska du göra till många kan det vara en idé att göra det i omgångar i pannan, annars bli det mer kokat än stekt.

Tips! Kolhydratfria nudlar finns att köpa på nätet, men också hos många små sportbutiker som säljer supplement. Sök på shirataki-nudlar eller konjaks-nudlar.

Sesam Kyckling & Nudel-wok

  • Tid: 15 min
  • Personer: 2
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 2 stora kycklingfiléer
  • Smaklös olja, t.ex. kokosolja
  • 2 paket shirataki-nudlar (eks. rootpasta)
  • 200 g broccoli
  • 4 vårlök
  • 8 gröna sparris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1 tsk chiliflak
  • Några stänk fisksås
  • 1 msk sojasås
  • 2 tsk sherryvinäger
  • Grovt havssalt och nymalen peppar
  • Frystorkad koriander
  • Sesamolja efter smak
  • Limesaft
  • Rostade sesamfrön
  1. Instruktioner
  2. Värm upp en panna till hög värme och ha i oljan. Preppa alla grönsaker och skär kycklingen i mindre bitar eller strimlor.
  3. Börja med att steka upp kycklingen, stek den bara nästan färdig och ta ur pannan och lägg åt sidan.
  4. Lägg broccoli, finstrimlad vårlök och finhackad vitlök, woka i någon minut. Ha i nästan alla kryddor: salt, peppar, malen ingefära, lökpulver, chiliflak, fisksås, sojasås och sherryvinäger. När kryddorna bli varma kommer de släppa ut mer smak.
  5. Skölj shiratakinudlarna och klipp upp i lite mindre bitar. Ha i pannan och stek på högsta värme tillsammans med grönsakerna och kryddorna. Slå eventuelt på lite vatten om det blir för tort. Ha över den frystorkade finhackade koriandern.
  6. Lägg i kycklingen och sparris i bitar. Stek i 1 minut. Ta av värmen och pressa över limesaft och smaka av med sesamolja. Servera med rostade sesamfrön.