Pizza med Tonfiskbotten är ett proteinrikt alternativ för dig som bara älskar tonfisk på burk. Detta receptet har varit superpopulärt på Instagram och man märker fort att det finn 2 typer människor; antingen så gillar man tonfisk på burk, eller inte.
Jag tycker tonfisk är väldigt gott så tonfiskbotten passar mig perfekt. Dessutom är det ju billig och näringsrik mat och något man alltid kan ha hemma.
Den här pizzabottnen går extremt fort att röra ihop, men har ganska så lång baktid i ugnen. Det kan vara bra att komma ihåg så man börjar i tid.Trikset (som du kan se på bilden under), för att få bottnen jämn och fin är att använda plastfolie när du kavlar ut den.
Kom ihåg att använda galler och inte plåt när du steker pizzan för en krispig fin botten. Ett annat knep för en extra krispig botten är att vända pizzan efter 25 minuter i ugnen och steka i 5 min på uppochner.
Tips! En proteinpizzabotten kan vara ett bra sätt att få i sig mer protein för den som tränar mycket styrketräning.
Pizza med Tonfiskbotten
- Tid: 40 min
- Portioner: 1
- Svårighetsgrad: Enkel
- Ingredienser
- 1 burk tonfisk (130-150 g)
- 1 ägg
- 1/2 dl mandelmjöl
- Topping alternativ 1
- Röd pizzasås/tomatsås
- 100 g färsk mozzarella
- 50 g små smakrika tomater
- 30 g svarta oliver
- Färsk basilika
- Topping alternativ 2
- Röd pizzasås/tomatsås
- 50 g finriven parmesan
- 50 g små smakrika tomater
- Grön pesto
- Färsk basilika
- Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Töm tonfisken för allt vatten. Blanda ingredienserna till botten med en elvisp i 30 sekunder.
- Bred ut tonfiskdegen på bakplåtspapper. Lägg plastfolie över och kavla ut tunt. Ta bort plastfolien och jämna till kanterna med en spatel.
- För över bakplåtspappret på ett galler och stek i ugnen i 25-30 min på 200 grader. Ta ut pizzan och låt svalna lite innan du tar på toppingen.
- Bred på ett tunt laget tomatsås. Strö över finriven parmesan (riv på de mindre hålen på rivjärnet), lägg på tomaten och klicka ut peston.
- Stek klart i mitten i ugnen, cirka 10 minuter.