Den här goda pannan var en spontan uppfinning som blev till för att jag fick för mig att köpa en liten miniatyr-gjutjärnspanna. Med en lördagspromenad bakom mig, kall av snöoväder, så behövde jag något varmt med mycket smaker – jag behövde “comfort food”.

Som tur är har jag alltid något gott i kylskåpet och efter lite rumsterande hade jag funnit fram goda ostar och oliver, syrliga tomater, smakrik oxfond, lök, stark chilli och ägg (som kronan på verket).

Så var det bara att koka ihop. Resultat blev fantastiskt och precis vad jag kände för och jag älskade hur man kunde äta pannan med LCHF-brödet som sög upp all den goda såsen.

Tips! Se tillatt få in bröden i ugnen direkt, pannan tar ungefär lika lång tid att göra so bröden är i ugnen. så är det bara att äta när timern ringer.

Panna med ägg och ost i kryddig tomatsås

  • Tid: 25 min
  • Portioner: 1
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 40 g lök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 cm chilipeppar
  • 30 g krossade tomater
  • 1/2 dl utspädd oxfond
  • 30 g cocktailtomater
  • 30 g svarta oliver
  • 1/2 msk citronjuice
  • Paprikapulver rostat
  • 20 g färskost
  • 30 g riven ost
  • Salt & Peppar
  • Finhackad färsk persilja
  • KETOLIVETS FRUKOSTFRALLOR
  • Äggvita från 1 stort ägg
  • 1/2 dl Pofiber
  • 1/2 msk Fiberhusk
  • 1 krm tsk salt
  • 2 krm bakpulver
  • 1 msk Sesammjöl (Fettreducerat)
  • 25 g riven Mozzarella
  • 0,6 dl kokande vatten
  • Flingsalt
  • Torkad fänkål
  • Rosmarin
  1. Instruktioner
  2. Börja med frallorna. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.
  4. Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 små avlånga bröd som du lägger på bakplåtspapper. Mortla fänkål, rosmarin och flingsalt och strö över bröden. In i ugnen i 20 minuter.
  5. Värm rapsolja i en liten gjutjärnspanna. Strimla löken, finhacka vitlöken och chili och värm i oljan.
  6. Häll på de krossade tomaterna, oxfonden och citronsaften. Klyfta upp coctailtomaterna och ha i. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  7. Ha i svarta oliver och kläck ägget i mitten av pannan, det kokar färdigt ganska fort. Klicka ut färskosten och den rivna osten jämt i pannan, när osten är smält är allt klart.
  8. Finhacka kruspersilja och strö över hela pannan. Servera med bröden som du använder för dippa och äta pannan med.