När du väljer styckdelar från kyckling är det några delar som är bättre än andra sett ut ett lchf-perspektiv. Övre delen av kycklinglåret med skinnet kvar på kycklingen (och gärna på benet) har naturligt fett och blir saftigt och gott.

Kycklinglår är enkel, god och billig mat som hela familjen brukar gilla. Addera lite italienska smaker och du har en tiopoängare!

Det är viktigt att inte använda kniv när du gör din “ficka” under huden på kycklingskinnet; då går det hål och fyllet läcker ut när du steker.

Tips! Jag använder alltid färsk kyckling, men kom ihåg att tvätta händerna ordentligt när du hanterar kyckling och använd separata skärbrädor för kryddningen och kycklingen.

Kycklinglår med parmesan & vitlök

  • Tid: 30 min
  • Personer: 2
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 500g kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk basilika
  • 20 g riven parmesan
  • Salt & Peppar
  • Olivolja att steka i
  • Servera med ruccola
  1. Instruktioner
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Finhacka vitlök och färsk basilika, riv parmesanen på den finaste delen av rivjärnet och blanda ihop allt med olivolja, salt och peppar.
  4. Gör en liten öppning med fingrarna (eller något trubbigt/ej vasst) mellan skinnet och kycklingköttet. Fyll fickorna med krydd-blandingen.
  5. Ha olivolja i en panna (gärna gjutjärn) och plassera kycklinglåren med skinnsidan ner medans pannan fortfarande är kall. När det börjar steka ordentligt sätter du timer på 2 minuter. Detta ger fint och krispigt skinn. Vänd och stek i 2 minuter till.
  6. Lägg över kycklinglåren med skinnsidan upp i en ugnssäker form, ta en del av stekfettet i bottnen först så det inte fastnar. Ringla stekfettet över skinnen och ställ in i ugnen på 20 min. Efter halva tiden tar du en matsked och öser fettet i pannan över kycklingen.
  7. Låt kycklingen vila i formen i 5 min. Servera med lite färsk ruccola. ? Supertips är att spara stekfettet och steka ägg eller något annat gott i dagen efter.
Print Friendly, PDF & Email