Kycklingköttbullar har jag ju gjort förut, men aldrig på det här sättet. Det här receptet tog lite tid att göra men det var värt det!!! Det var så mycket smak och alla smaker passade så perfekt ihop.

Det här är inte ett Ketolivet-recept, men jag har anpassat ett amerikanskt till svenska mått och ingredienser. Originalet hittar du här: Coconut curry chicken meatballs Där hittar du också en video (och ännu lite mer sexiga bilder än mina, hehe).

Jag använde vanlig kycklingköttfärs man köper i affären (tror tjejen i originalet använder egen köttkvarn och grejer). Recepet hittade jag när jag sökte på Whole30 som är en socker-avängnings/low carb-diet trend i USA, så på så sätt hittar man ännu fler nya recept om man orkar med amerikanska mått. Orginalreceptet är redan LCHF-vänligt men jag har justerat det lite för att hålla kolhydraterna nere ytterligare.

Man mixar morot, lök, kryddor och sås först innan man blandar ihop med köttfärsen.

Färskfrysta örter som är i det här receptet är superbra att ha hemma i frysen och bara att köpa hem. Findus säljer de och heter “våra finaste korriander…basilika o.s.v”.

Köttfärsblandningen kan förberedes i förväg, gärna redan på morgonen eller dagen innan.

Tips! Perfekt att servera tillsammans med blomkålsris. Det har jag inget recept på, men kan rekommendera det från Diet Doctor.

Kycklingköttbullar i röd curry med kokosmjölk

  • Tid: 10+40 min
  • Portioner: 4
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Ingredienser
  • 600 g kycklingköttfärs
  • 35 g morot (1 liten)
  • 35 g rödlök (1/2 liten)
  • 5 g röd chilifrukt (hel liten)
  • Saften från 1 stor lime
  • 15 g färskriven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ljus soyaås
  • 1 tsk chiliflak
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk färsk finahckad basilika
  • 2 msk frystorkad korriander
  • Salt & Peppar
  • RÖD CURRY-SÅS
  • 1 burk fet kokosmjölk (400 ml)
  • 1 msk red curry paste
  • 1 tsk vitlökspaste
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk chilisås, stark
  • Färsk koriander (till servering)
  1. Instruktioner
  2. Förvärm ugnen till 200 grader.
  3. Placera alla ingredienser till köttbullarna (utom kycklingen) i en mixer eller matberedare och pulsa tills det är finhackat. Jag har ingen mixer och körde med stavmixer och det gick väldigt bra (se bilder ovan). Tillsätt kycklingen och blanda väl.
  4. Rulla ca 25 bollar och placera dem i en smord form eller på en smord plåt. Jag använda bakplåtspapper första gången jag gjorde denna rätten, det blev faktiskt inte lika bra då det läkte mer vätska från köttbullarna då.
  5. In i ugnen i 20 minuter. Vänd köttbullarna och ugnsstek i 15 minuter till (samanlagt 35 min).
  6. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en panna med plats till alla bollar. Låt såsen sjuda på svag värme i 10 min.
  7. Tillsätt köttbullarna i såsen, rör om försiktigt och låt sjuda i 2-3 minuter till.
  8. Lägg upp köttbullarna i serveringsskål, toppa med grovhackad kriander och servera med blomkålsris. En garanterad hit!

Print Friendly, PDF & Email