Men hur gott kan det inte vara med en korv stroganoff någon gång ibland? Kom ihåg att välja en falukorv med hög kötthalt och lite kolhydrater. Jag har också provat med kalkon-falukorv och tyckte att det också fungerade jättebra, för dig som vill variera.

Som du kan se använder jag färskost istället för grädde, det är för att jag tycker att det blir så sjukt gott, men älskar du grädde kan du såklart ha i det istället.

Mitt hemliga trix för att få min korv stroganoff till att bli extra god är viltkrydda från Santa Maria. Det är helt enkelt den perfekta kryddkombinationen till en stroganoff tycker jag.

Tips! Finriv gärna lite parmesanost och strö över innan servering.

Korv Stroganoff à la Bianca

  • Tid: 20 min
  • Personer: 2
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 300 g falukorv
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 160 g krossad tomat
  • 2 dl utspädd kycklingfond
  • + 1/2-1 dl vatten
  • 100 g Philadelphiaost
  • Grovmalen Peppar
  • 100 g Hericots verts
  1. Instruktioner
  2. Finstrimla löken och stek i smöret på medel värme. Skiva upp falukorven och stek med.
  3. Pressa i vitlöksklyftan, dijonsenap och häll över krossad tomat och fond. Krydda med viltkrydda och peppar. Låt allt koka ihop i 5 min. Spä på med vatten om det reducerar för mycket.
  4. Ha sedan i Philadelphiaosten och rör ut ordentlig. Sänk värmen.
  5. Allra sist har du i haricots verts. Ta grytan av plattan så fort de är genomvarma (annars förlorar de sin krispighet). Vel bekome!

Print Friendly, PDF & Email