Stekt skivad fläskkarré är en av mina absoluta favoritter av styckningsdelar från grisen, det går ju nästan inte att misslyckas med. Det är också bra med fett, mättande och passar därför utmärkt för de som har en keto/lchf livsstil.

Idag gjorde jag fläskkarré med persiljesås på skyn och smörstekt broccoli. Snabbt och enkelt, som det gärna ska vara en måndag.

Till en person kan fläskkarrén och broccolin stekas i samma panna, annars är det bäst med var för sig. Det är fint att låta kötet vila lite på en tallrik innan du serverar, det brukar nämligen släppa lite köttsaft (som bara är att hälla i såsen).

Det är cirka 5 kolhydrater per portion.

Tips! Vill du ha en extra fet sås så steker du bara fläskkarrén i lite mer smör.

Fläskkarré med persiljesås & smörstekt broccoli

  • Tid: 15 min
  • Personer: 2
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 2 skivor Fläskkarré
  • 200 g färsk broccoli
  • 100 g Crème fraîche
  • 0.75 dl vatten
  • 1 tsk touch of taste kycklingfond
  • Stort knippe kruspersilja
  • Grovt havssalt och nymalen peppar
  • Smör till stekning
  1. Instruktioner
  2. Värm upp smör i en panna. Salta och peppra fläskkarrén och stek godt på bägge sidor (ca 4 min/sida).
  3. Dela upp broccolin i lagoma buketter, dela med händerna istället för kniv så smular det inte. Stek i smör i en ny panna. (Detta kan du starta med när karrén bara har några minuter kvar).
  4. Låt karrén vila på en skärbräda eller tallrik och tillsätt vattnet i smörskyn från karré-pannan, en del vatten vill raskt dunsta av. Hacka persiljan och ha i vattnet, tillsätt kycklingfonden och crème fraîche. Smaka av med salt och peppar vid behov.
  5. Låt såsen koka ihop på låg värme i någon minut + häll i köttsaften som släppt från karrén.
  6. Vid den här tiden är broccolin klar, såsen klar och köttet färdigvilat – så då är det bara att servera! Garnera gärna med en liten persiljekvist.
Print Friendly, PDF & Email