Jag har en väldigt enkel kycklingform jag brukar göra när det bara ska gå fort och är ett ess i ärmen när man inte har någon fantasi (för det blir ju fortfarande jättegott).

Detta är en sådär där “allt i en form”-rätt som gör sig själv när man behöver göra annat och innehåller få ingredienser. Kycklingen behöver inte förstekas.

Tips! Viktigt att använda kycklinglårfilé, vanligt kycklingbröst blir fort lite för tort.

Enkel Kycklingform

  • Tid: 5 + 25 min
  • Personer: 4
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 stor rödlök
  • 1 gul paprika
  • 200 g coctailtomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl utspädd (äkta) kycklingfond
  • 1-2 tsk lökpulver
  • Salt och nymalen svartpeppar
  1. Instruktioner
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg ut kycklinglårfiléerna jämt i en ugnssäker form.
  4. Strimla rödlök, paprika och halvor av cocktailtomater. Fördela jämt över kycklingen.
  5. Blanda ihop grädde, kycklingfond, lökpulver, salt och peppar som du häller över i formen
  6. Ställ formen i nedre delen av ugnen, efter cirka 20-25 min är det klart!
  7. Servera gärna med en grönsallad.
Print Friendly, PDF & Email