Här kommer en street food-style middag, med chilimarinerade kycklingklubbor, som går snabbt att förbereda och som du ska leta långt och länge efter någon som inte gillar. Jag glömmer gärna att jag kan göra (små) kycklingklubbor och det är synd, för det är ju lite roligt med mat man kan äta med händerna – och så är det ju jättepraktiskt att kunna ha en påse i frysen!
Färskostdippen (eller dressing fungerar den också som) var typ den största hitten, den har jag börjat använda till allt. Passade jättebra till ugnsbakad torsk eller lax, och passade lika helt perfekt till kycklingklubbor. Den passar också väldigt bra som en dressing på en sallad då den är ganska tunnflytande.
Temat som binder de tre rätterna ihop är gräslöken. Den är en viktig ingrediens i alla tre komponenter och ger det där lilla extra stinget. Jag älskar gräslök och brukar både ha en kruka med färsk hemma och de där små förpackningarna med färskfryst i frysen, sådär för säkerhets skull.
Tips! Du kan med fördel använda färskfryst gräslök till både kycklingen, Coleslaw och färskostdippen.
Chili Kycklingklubbor med färskostdipp och Wasabi Coleslaw
- Tid: 1h
- Personer: 2
- Svårighetsgrad: Enkel+
- Ingredienser
- 800 g små kycklingklubbor
- 1 msk smaklös olja
- 1 msk Hot saus (t.ex. Cholula)
- 1/2 tsk kycklingfod + 1 msk vatten
- 1 msk finhackad gräslök
- Flakchili torkad
- Nypa flingsalt + peppar
- Wasabi Coleslaw
- 200 g brysselkål
- 50g morot (1 liten)
- 60g majonnäs
- 40 g créme fraîche
- 15-20 g wasabi
- 1 liten lime, saften
- 2 msk finhackad gräslök
- 1/2 msk Rostade sesamfrön
- Färskostdipp
- 80 g färskost
- 2 msk olivolja
- 2 msk mjölk (vanlig eller ex. mandel)
- 2 msk saft från citron
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk finhackad gräslök
- Salt & peppar
- Instruktioner
- Använd tinad eller färska små kycklingklubbor. Sätt ugnen på 220 grader, vanlig ugn.
- Blanda alla ingredienserna till kycklingen i en bunke och låt kycklingen marinera i 10-20 minuter. Lägg klubborna i en ugnsform och in i ugnen i 30 minuter.
- Wasabi Coleslaw: Blanda majonnäs, créme fraîche, wasabi och limesaft i en bunke. Finstrimla brysselkålen och moroten och blanda i. Innan servering blandar du i rostade (skalade) sesamfrön och finhackad färsk gräslök.
- Färskostdippen. Lägg alla ingredienser i en bunke. Kör med stavmixer i 3-4 minuter till blandingen är jämn, ljusgrön och lite fluffig.
- Spara gärna lite färsk gräslök att toppa med till servering. Jag tycker också om att ha några limeklyftor att pressa över kycklingen.
Psst! Förvara gärna din Wasabi Coleslaw i en lufttät glasburk, så håller den i många dagar i kylskåpet. Det är ju gott tillbehör man kan ha till mycket mer än bara kyckling. Jag hade det t.ex. i en wrap i förra veckan!