Chicken crust pizza är helt fantastiskt sjukt gott! Jag älskar det, det är det bästa jag gjort. Eller kanske inte det bästa, men jag har precis ätit en så just nu så känns det som det. Detta receptet ger en riktigt tunn och fin botten, krispiga kanter och massa god smak.

Chicken crust pizza är en slags proteinpizza med botten gjord på riven kycklingfilé, riven mozzarella och ägg. Man kavlar ut det, ugnssteker den krispig och lägger på topping i en andra omgång in i ugnen.

Det här är verkligen en “Bianca spesial” som jag inte riktigt vet någon annan som gör, men vad gör det, folk får väll komma hem till mig och äta. Men nu är det alltså dags att dela, här kommer mitt heliga recept som får envar att svära evig troskap till den ketogena dieten.


Tomatsåsen jag gör är mer som en stark tomatiserad dippsås som du hade beställt för att passa till chicken nuggets. Passar perfekt till den här botten och är enklare att göra än en vanlig tomtatsås som ska koka länge. I tomatsåsen använder jag en hot sauce med 0 kolhydrater, min favorit är Cholula Hot Sauce (den borde alla lchf:are ha i skåpet). Du kan använda tabasco men det blir inte helt den samma smaken men funkar absolut.

Tips! Det är både kyckling och ägg i bottnen så jag håller toppingen vegetarisk. Massa ost och frisk tomat.
Det är cirka 6 kolhydrater per pzza.

Chicken Crust Pizza LCHF

  • Tid: 45 min
  • Portioner: 1
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 200 g kycklingfilé, hel och kokt
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1 ägg
  • 1 tsk lökpulver
  • Nypa flingsalt
  • TOMATSÅS
  • 100 g krossad tomat
  • 1 tsk Hot saus (t.ex. Cholula)
  • 1/2 tsk kycklingfod
  • Några stänk vitvinsvinäger eller citronsaft
  • Färsk basilika
  • Nypa Herbes de provance eller torkad oregano
  • Grovmalen svartpeppar
  • Topping
  • 40 g smakrik ost (Jarlsberg eller Västerbotten)
  • 40 g finriven parmesanost
  • 40 g små smakrika tomater
  • Torkad oregano och färsk basilika
  1. Instruktioner
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  3. Riv 200 g kyckling (vikt när den är rå) – kokad och avsvalnad – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt.
  4. Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.
  5. Grädda mitt i ugnen i 18 minuter på galler (viktigt att det är på galler och inte plåt).
  6. Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.
  7. I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.
  8. När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!

Print Friendly, PDF & Email