Ett av de absolut bästa tillbehören i en LCHF-kost är enligt min mening broccolimos! Det passar till all den vanliga vardagsmaten och går att variera från grovt mos, till puré (lite efter vilken typ av rätt man lagar).
Broccoli är ju också en slags supermat, det är bland det nyttigaste du kan tänka dig. Jag äter alltid färsk broccoli då den har bättre näringsvärden, då framför allt vitamin c. Det känns viktigt då jag inte dricker juice eller äter frukt. Broccoli har också gott om fiber och antioxidanter och kalcium. Det har också påvisat att sänka kolesterolvärdena (för den som har behov av det). Mer broccoli åt folket helt enkelt!
Tips! Broccolimos är ett gott tillbehör till det mesta av kött, korv, kalkon och kyckling.
Broccolimos
- Tid: 30 min
- Personer: 2
- Svårighetsgrad: Enkel
- Ingredienser
- 300 g färsk Broccoli
- 2 msk grädde (kan uteslutas)
- 2 msk smör
- 50 g riven Parmesan
- 150-200 g kycklinglårfilé per person
- Grovmalen Peppar & flingsalt
- Smör till stekning
- Instruktioner
- Koka upp rikligt med vatten och dela broccolin i buketter.
- Ånga eller koka broccolin tills den är mör, 5-10 min. Häll av i durkslag.
- Mixa broccolin med köksmaskin eller stavmixer med smör, grädde och osten till sist till önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.
- Stek kycklinglårfilé i gott om smör på först hög (få färg), sedan medel värme, cirka 5 minuter. Peppra.
[…] Vitkålsmos tycker jag är det absolut bästa mos-substitutet för den som är van vid potatis. Det är smakfullt och gott och får en fin konsistens. Jag är också stort fan av broccoli-mos (recept här). […]
[…] med t.ex. broccolimos mixat med smör och […]