Den här kycklinglårfilé-rätten är väldigt tillfredsställande med massa smak! Den innehåller det som jag skämtsamt gillar att kalla för “The holy trinity” – vi snackar såklart om trion vitlök, ingefära och chili. Det är en kombination som aldrig slår fel och får smaklökarna att dansa.

Förbered allt i en stor panna och passa på att du inte överkokar kycklingen, när kycklingen är klar är maten klar. Kycklinglårfilé i bitar går fortare att tillaga än ett helt kycklingbröst så räkna med att det går fortare.

Tips! Använd kycklinglårfilé istället för bröst (det blir saftigare). Det är speciellt bra för asiatisk mat då det ger en mer autentisk smak.

Asiatisk kyckling i kokosmjölk

  • Tid: 20 min
  • Portioner: 4
  • Svårighetsgrad: Enkel+
  • Ingredienser
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 40 g smör
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2/3 röd Chili
  • 30 g Ingefära
  • 120 g lök
  • 200 g kokosmjölk
  • 100 g cherrytomater
  • 1 1/2 msk sojasås
  • 3 tsk malen ingefära
  • 2 tsk Lökpulver
  • 1 1/2 msk limesaft (1 lime)
  • Nypa salt
  • Korriander
  • 40 mandlar
  1. Instruktioner
  2. Finhacka vitlök, chili och ingefära och stek mjukt i smör på medelhög värme, det ska inte “få färg” men du önskar att frigöra smakerna. Kom ihåg att ingefära skalar du lättast med en matsked.
  3. Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
  4. Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).
  5. Smaka av med limesaft och salt (soja är salt så smaka på grytan innan du saltar).
  6. Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (10 styck per portion) och strö över koriander.

Print Friendly, PDF & Email