Äggwrap är en populär måltid för många som äter lågkolhydratkost då det är både gott och praktiskt. Den blir en stabil frukost, men passar lika bra till middag. Du kan använda den för att göra slut på rester eller förbereda för att ta med på utflykt.

Det finns många sätt att tillaga en äggwrap på; några kör rätt i stekpannan och gör en slags tortilla, andra gör den mer stor och fluffy i ugnen. Det här receptet är för en stor fluffy wrap som går i ugnen.

Efter jag flyttade till Norge har ägg och kallrökt lax blivit en av mina favoriter. Brukar oftast göra äggröra (scramble eggs), men det passar lika bra i en wrap! I den här kombinerar jag laxen med majonnäs-sås och sallad.

En wrap är så bra för att den är så lätt att variera. Andra favoriter att stoppa i wrapen är:
– Restmat kött som har mycket kryddor och inte passar så bra att värma. Ex: Grillad kyckling och pulled pork.
– Avokado i skivor eller som guacamole.
– Bladspenat och sallader
– Örter av alla slag
– Feta såser: Aioli, Chili-mayo, Bearnaisesås (kall)
– Yoghurtsåser
– Färskost, naturell eller med smak
– Skinka, rökt/kokt/lufttorkad
– Riven ost
– Coleslaw
– Tomat, gurka, paprika (krispiga ovanjordgrönsaker)
– Caesar-ingredienserna; kyckling, bacon, dressingen, romansallad, fiven parmesan
– Salami i skivor
– Taco-style med köttfärs och salsa (Ha gärna i lökpulver i smeten då)
– Räkor och löjrom
– Salladslök
– Picklad rödlök
– Tonfiskröra och andra röror

Tips! Gör den egen majonnäs, är jättegott! Recept här.

Äggwrap med kallrökt lax och senapsmajonnäs

  • Tid: 20 min
  • Portioner: 1 wrap
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 3 ägg
  • 1,5 msk pofiber
  • 3 msk grädde (beroende på äggstorlek)
  • 3 msk mandeldryck/kolsyrat vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllet:
  • 70g kallrökt lax
  • Salladsblad från ex crisp/isbergs/hjärtsallad
  • 1/2 dl Majonnäs
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2 tsk Citronsaft
  • Finhackad gräslök
  • Peppar
  1. Instruktioner
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Separera äggen och ha äggvitor i en skål och äggulor i den andra. Vispa äggvitorna hårda och äggulorna fluffiga.
  4. Blanda vätska, pofiber och salt med äggulorna och låt det svälla i ett par minuter.
  5. Vänd in äggvitorna i äggulorna. Blanda ihop till en jämn smet (men var försiktig, du vill behålla fluffet). Använd en slickepott och bred ut smeten jämt på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt wrapen svalna i någon minut på bänken innan du pillar av den från bakplåtspappret.
  7. Blanda ihop majonnäs, dijon och citronsaft. Klä halva wrappen med fyllet och rulla ihop. Snitta på hälften och servera.
Print Friendly, PDF & Email