Här kommer receptet på mina kesopannkakor på överblivna äggulor. Eftersom jag gör både bröd och pizzabotten på äggvitor så har jag ofta äggulor över, då gör jag gärna pannkakor. Tycker det ör viktigt att inte slänga mat utan att man är kreativ med det man har i kylskåpet.

Det här receptet ger 4 pannkakor och kan vara middag till en person, frukost till två eller fika till fyra.
Tips! Gör inte för stora pannkakor, då blir de väldigt svåra att vända.

Kesopannkakor på äggulor

  • Tid: 20 min
  • Portioner: 2
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 2 äggulor
  • 150 g keso
  • 1 dl osötad mandelmjölk
  • 1 msk Finax Psyllium 85%m grön påse
  • 1 krm salt
  • Smör till stekning
  • TOPPING
  • Chilimajonäs
  • Lufttorkad skinka
  • Ruccola
  • Persilja
  1. Instruktioner
  2. Blanda ägg, keso, mandelmjölk, Finax Psyllium och salt i en bunke. Mixa ihop ingredienserna med en stavmixer.
  3. Låt svälla i 10 minuter.
  4. Stek 1-2 pannkakor åt gången i smör. Stek nästan helt klart på första sidan, annars är det svårt att vända.
  5. Servera med det du har hemma, jag gillar t.ex. chilimajonäs, skinka och ruccola. Chilimajonäs kan du köpa färdig eller lätt blanda ihop själv med hot chili sauce.

Print Friendly, PDF & Email