Ingefärashot är ett uppskattat till frukosttillbehör såhär i förkylnings-sesongen. Citron innehåller C-vitamin, Gurkmeja innehåller kurkumin som är antiinflammatoriskt och ingefära är bra för matsmältningen. Så en bra start på dagen helt enkelt!

I en period när jag gick ner i vikt upplevde jag också att detta dämpade mitt sug, men här pratar jag bara från personlig erfarenhet och vet inte om det gäller alla eller bara mig. Men värt att testa kanske?

Jag dricker ungefär 1 dl varje dag, så en sats håller i 10 dagar för mig. Tappa över på en flaska med tätt lock och förvara i kylskåpet. Dryck med citron i lufttät flaska håller sig säkert längre än det också.

Tips! När du ska skala ingefäran är det bäst att använda en matsked och skrapa. Om du inte har provat innan så vill du bli förvånad över hur lätt det att få av skalet såhär!

Ingefärashot

  • Tid: 5+20 min
  • Portioner: 1 Liter
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 1.1 liter vatten
  • 150 g ingefära
  • 1 citron, saften
  • 1 msk Gurkmeja
  1. Instruktioner
  2. Skala en bit ingefära med en matsked, tärna upp och lägg i en kastrull.
  3. Slå på vatten och saften från citronen och gurkmejan. (Om det är en väldig stor citron med massa juice tycker jag att det räcker med 1/2).
  4. Värm upp allt till 60-70g grader (det ångar men kokar inte). Sänk värmen på plattan till lägsta och låt dra i 20 min. Låt gärna saften svalna i kastrullen för ännu mer smak.
  5. Sila av och tappa upp på lufttät flaska.
Print Friendly, PDF & Email