Det här är min ”inte-så-hungrig-men-vill-ha-något” frukostsallad som innehåller både supernyttig fet fisk och vitaminer och mineraler ifrån spenat och tomat. Fet fisk är en grundsten på keto-kost då den i stort sätt är självbärande på fett.
Energi: 342 kcal
Protein: 12g,15%
Fett: 30g, 79%
Kolhydrater: 5g, 6%
Tips! Dubbla portionen och det blir en bra matlåda som håller så fräsch helt till lunch-tid.
Frukostsallad med rökt makrill
- Tid: 5 min
- Portioner: 1 personer
- Svårighetsgrad: Enkel
- Ingredienser
- 50 g rökt makrill
- 40g färsk spenat
- 60 g hjärtsallad
- 40g Romatica tomat (eller liknande)
- 50g hyvlad gurka
- Gräslök till servering
- 20g Chilimajonnäs-Vinägrett + lite vatten för tunnare dressing (se recept för 1 sats nedan)
- Chillimajonnäs-dressing
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
- 1 msk hot sauce (med lite kolhydrater. Ex Cholula hot sauce eller Red Devil)
- 1 tsk chilipowder
- 1 msk citronsaft
- Generös nypa flingsalt och svartpeppar
- + 1/2 dl majonnäs
- Instruktioner
- Dressingen: Blanda ihop alla ingredienser med en visp i en bunke. Det ska bli en ganska tunn dressing. Är det en väldigt stark vinäger kan du spä med lite vatten. Förvaras i kylskåp.
- Salladen: Hyvla gurkan supertunt med en vanlig potatisskalare. Använd inte den mjuka frödelen i mitten.
- Grovhacka sallad och spenat och lägg med gurka i en bunke. Häll över dressingen och färskhackad gräslök och blanda runt ordentligt. Lägg upp på en tallrik.
- Skiva tomaten och garnera jämt över salladen.
- Ta två gafflar och dra ut nästan fluffiga bitar av den rökta makrillen från skinnet. Garnera jämt på tallriken. Servera med lite finhackad gräslök.