Det här är min ”inte-så-hungrig-men-vill-ha-något” frukostsallad som innehåller både supernyttig fet fisk och vitaminer och mineraler ifrån spenat och tomat. Fet fisk är en grundsten på keto-kost då den i stort sätt är självbärande på fett.

Energi: 342 kcal
Protein: 12g,15%
Fett: 30g, 79%
Kolhydrater: 5g, 6%

Tips! Dubbla portionen och det blir en bra matlåda som håller så fräsch helt till lunch-tid.

Frukostsallad med rökt makrill

  • Tid: 5 min
  • Portioner: 1 personer
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 50 g rökt makrill
  • 40g färsk spenat
  • 60 g hjärtsallad
  • 40g Romatica tomat (eller liknande)
  • 50g hyvlad gurka

  • Gräslök till servering
  • 20g Chilimajonnäs-Vinägrett + lite vatten för tunnare dressing (se recept för 1 sats nedan)

  • Chillimajonnäs-dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 msk hot sauce (med lite kolhydrater. Ex Cholula hot sauce eller Red Devil)
  • 1 tsk chilipowder
  • 1 msk citronsaft
  • Generös nypa flingsalt och svartpeppar
  • + 1/2 dl majonnäs
  1. Instruktioner
  2. Dressingen: Blanda ihop alla ingredienser med en visp i en bunke. Det ska bli en ganska tunn dressing. Är det en väldigt stark vinäger kan du spä med lite vatten. Förvaras i kylskåp.
  3. Salladen: Hyvla gurkan supertunt med en vanlig potatisskalare. Använd inte den mjuka frödelen i mitten.
  4. Grovhacka sallad och spenat och lägg med gurka i en bunke. Häll över dressingen och färskhackad gräslök och blanda runt ordentligt. Lägg upp på en tallrik.
  5. Skiva tomaten och garnera jämt över salladen.
  6. Ta två gafflar och dra ut nästan fluffiga bitar av den rökta makrillen från skinnet. Garnera jämt på tallriken. Servera med lite finhackad gräslök.