Eggs in a cloud, Cloud Eggs, Molnägg eller Ägg i moln. Dessa fantastiskt charmiga små frukostägg har väll ingen med Pinterest kunnat undgå de sista halvåret? Det är väldigt lätt att göra, superlätt faktiskt, fast resultat är ju att du framstår som en slags mästerkock. Perfekt kombo eller hur?
Det här går i den typiska “bjudmat”-kategorin för mig då det ser så fancy ut.
Tillbehören kan du gärna variera! Prova med olika sorters ostar. Ha i lite finhackat skinka eller strö över knaperstekt bacon. ? I dag hade jag mina molnägg till frukost och serverade med kallrökt lax och 1/2 avokado.
Molnägg
- Tid: 10 min
- Personer: 2
- Svårighetsgrad: Enkel+
- Ingredienser
- 4 ägg
- Riven parmesanost
- Gräslök
- Salt
- Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Separera gulorna och vitan. Äggvitan går i en bunke och gulorna i två små skålar.
- Vispa äggvitan till et hårt skum (du ska kunna vända på bunken). Salta försiktigt och ha i finriven parmesanost.
- Forma moln på en plåt med bakplåtspapper, ett per ägg. Gör de högre än vad du önskar som slutresultat, de sjunker ihop lite. Gör en grop för äggulan med en matsked.
- Grädda mitt i ugnen i 3 min. Ta ut och lägg försiktigt gulan i gropen – grädda i 3-4 minuter till.
- Garnera med riven parmesan och klippt gräslök.