Vem älskar inte att köpa hem färska räkor och sitta runt bordet och skala och äta med trevligt sällskap? Men vad gör man när man inte äter bröd? Jag bakade Oopsies! <3 Jag gjorde också en hemmagjord majonäs/aioli och den blev så sjukt mycket fluffigare och godare än färdigköpt (tror inte jag kommer klara att köpa vanlig majonäs på tub igen).

På mitt räkbord hittar du:
– Färska räkor (400g /person)
– Oopsies (“bröd”)
– Smör
– Citron
– Färsk dill
– Hemmagjord aioli

Tips! Finhacka vitlöken istället för att pressa, då får aiolin en mildare och mer nyanserad smak.

Jag tycker att Oopsies passar perfekt till räkor. De har väldigt lite kolhydrater så man kan äta flera och det ljusa, fluffiga brödet passar minst like bra till räkorna som baguette.

Tips 2! Ställ fra smöret i god tid så det är mjukt och smöra Oopsiena på ovansidan, den sidan som har fått färg i ugnen (annars är det risk att brödet går sönder).

Hemmagjord Aioli

  • Tid: 10 min
  • Portioner: 4
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 2 äggulor (rumsvarma)
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  1. Instruktioner
  2. Använd gärna food processor. Separera gulan och blanda äggula, dijonsenap och vitvinsvinäger.
  3. Tillsätt oljan i en fin stråle / droppvis under kraftig vispning. Det är viktigt att ha tålamod så att din majonäs inte separerar! Smaka av med salt.
  4. Finhacka vitlöken och rör ned i majonäsen. Ställ i kylskåpet i 30 min. Rör om innan servering.

Oopsies (Oopsiebröd)

  • Tid: 30 min
  • Portioner: 4
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 4 ägg
  • 120 g Philadelphia orginal
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 krm salt
  1. Instruktioner
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen och lägg i två bunkar. Vispa vitorna vita och hårda med en nypa salt i en skål.
  3. Vispa ihop gulorna och Philadelphia-osten till en jämn smet i en annan skål.
  4. Tillsätt bakpulver och fiberhusk i gulorna/osten. Vänd sedan ner de hårda vitorna i smeten med en slickepott, rör om försiktigt.
  5. Använd slickepotten och klicka ut 12 rundlar (på två plåtar) med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen cirka 20-25 minuter tills bröden är gyllene.
  6. Låt svalna på galler.

Jag bara älskar den här räksmörgåsen!

Print Friendly, PDF & Email