Ketobollar eller Fettbomber är en riktig höjdare när man äter strikt LCHF. Jag älskar chokladbollar och de har varit en favorit sedan jag var liten. Mina ketobollar smakar sådär familjärt och gör att jag inte känner att jag saknar något. De är som vanliga chokladbollar, fast utan alla kolhydrater! Perfekta till en kopp te eller kaffe!

En sats ger 15 bollar. De innehåller 98 kcal styck och hela 94% av näringsvärdet kommer från fett!

Viktigt, använd rätt sorts mjöl för bäst resultat: Jag använder Coconut Powder (inte Coconut Flour), men också kallat kokosmjöl på svenska ibland. Använder den helfeta sorten (ska ha 600+ kcal per 100g) som fortfarande har viss kornighet. Det ger massa god kokossmak och fin konsistens till bollarna! Finns att köpa i butiker som specialiserar sig på indisk matlagning.

Coconut powder är inte mjöl men finmald kokos som ser lite ut som snö. Jag använder den här sorten, TRS säljs i affärer som säljer genuina indiska kryddor. Coconut Powder kan du också använda när du lagar curry eller thairätter.

Tips! Förvara i en lufttät matbox i kylskåpet, lägg bakplåtspapper i botten och på toppen, det håller fukten i sjakt.

Biancas Ketobollar (Chokladbollar)

  • Tid: 10 min (+30 i kyl)
  • Styck: 15
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Ingredienser
  • 100 g extra virgin coconut oil (mjukt/opplöst)
  • 100 g färskost naturell (philadelhpia) (rumsvarmt)
  • 1 dl coconut powder, cirka 30 g (gör såhär)
  • 30 g kakao
  • 2 msk sukrin gold (20 g)
  • 2 tsk vaniljessens
  • Kokos att rulla i
  1. Instruktioner
  2. Vispa ihop kokosfettet och naturell färskost med elvisp i en bunke.
  3. Häll i resten av ingredienserna och vispa ihop. Använd en slickepott och se till att alt är ihopblandat.
  4. Ställ kallt i 30 minuter.
  5. Rulla 15 bollar och placera ut på bakplåtspapper medan du jobbar. Den höga fetthalten gör det lätt att forma bollar (men försök att jobba snabbt).
  6. Rulla bollarna i Coconut Powder eller kokosflingor. Förvara i kylskåpet.

Print Friendly, PDF & Email